В Донбас откриха гроб на убити свещеници

Мъжете са убити от проруските сепаратисти заради това, че са подпомагали антитерористична операция

Украинските антитерористични части са открили в Донбас гроб с обезобразените тела на двама свещеници и двама синове на единия от тях, предаде агенция „Униан", позовавайки се на радио Свобода.

Мъжете са убити от проруските сепаратисти заради това, че са подпомагали антитерористичната операция.

„Ексхумирахме  телата от гроба, в който са погребани двама свещеници от Славянск. Също и двамата синове на единия от тях, които са били измъчвани и  убити само защото са помагали на войниците ни. " - заявява пред радио „Свобода" Анатолий Герашченко,  съветник на украинския министър на вътрешните работи Арсен Аваков.

Не се съобщава съм коя конфесия са принадлежали двамата свещеници.

На 8 юни Украинската православна църква съобщи, че в Донецк е похитен протойерей Юрий Иванов с цел да се организира впоследствие отвличането на Донецкия архиепископ Сергий.

Междувременно беше съобщено, че министър Аваков е уволнил 585 донецки милиционери, след като в силите на реда е проведена проверка.  Срещу повечето от тях са образувани наказателни производства.  Проверяват се още 242-ма, които в момента са в болнични.

„Важно е, че  такова масово предателство и недостойно поведение не е повлияло на тези достойни милиционери, които служат на Украйна.  В създадената ситуация има предателство и низост, но има място и за достойнство и подвиг." - заяви Аваков.