ПловдивУтре: 15 юли

Мисия Пловдив

14-07-2014, 18:43

Снимка:

plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ето някои от по-важните събития в Пловдив утре

Времето във вторник

Утре ще преобладава облачно и дъждовно време. На много места ще има преваляване от дъжд придружени от гръмотевици, сочи прогнозата на НИМХ-БАН Филиал Пловдив. По интензивни валежи се очакват привечер и нощта срещу сряда. Вятърът ще се преориентира от североизток и ще нахлува по хладен въздух. Максималните температури ще се понижат още с няколко градуса и ще бъдат между 23 и 28 градуса. За Пловдив- 26 градуса.

По-важното от Пловдив

Точно в 10 часа кметът на Пловдив Иван Тотев ще направи първа копка на реконструкцията на бул. "Христо Ботев". Малко по-късно градоначалникът, управителят на "В и К" Манол Генов и кметът на район "Южен" Валентин Василев ще обявят старта на ремонтните дейности на ул. "Братя Бъкстон".

Министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева и председателят на Комисията по здравеопазване д-р Нигяр Джафер ще посетят Университетска болница за официалното откриване на 5 обновени и новосъздадени структури в двете бази на лечебното заведение. Официалното откриване започва от 10,00 часа пред Клиниката по клинична токсикология в База 1. Пловдивският митрополит Николай ще отслужи водосвет.

В 17 часа в конферентната зала на Дома на културата стартира обществено обсъждане във връзка с изготвянето на Програма за опазване на околната среда на територията на Община Пловдив (2014-2020) и Методика за мониторинг и контрол по изпълнение, както и във връзка с изготвянето на Програма за управление на отпадъците на територията на Община Пловдив (2014-2020) и Методика за мониторинг и контрол по изпълнението й.

И още.

Асеновград приема националната кампания "Бъди грамотен". Проверката на грамотността започва в 11 часа на площада пред сградата на общината. За отлично представилите се са предвидени много награди. Всеки желаещ ще има възможност да тества своя правопис и да получи безплатна консултация по български език.