Аржентина посочи виновниците за загубения финал

Пропуските на Игуаин и Паласио са причина за неуспеха, написа вестник "Ел Конфиденсиал"

Нападателят Гонсало Игуаин беше нарочен за големия грешник за поражението на Аржентина на финала на Световното в Бразилия. "Гаучосите" загубиха злощастно с 0:1 от Германия след продължения снощи на "Маракана" и се се разделиха с мечтата за трета световна титла.

Игуаин, който игра слабо през целия турнир, направи непростим пропуск в средата на първото полувреме. Той беше изведен сам срещу вратаря Мануел Нойер след безобразно върната от Тони Кроос топка към наказателното поле, но нападателят на италианския Наполи не успя да уцели добре топката.

"Този пропуск на Игуаин никога няма да бъде забравен. В исторически план той често е бил обвиняван, че не се представя добре във важните мачове. Сякаш по традиция Гонсало отново не успя да остави своя отпечатък върху решителна среща, който можеше да ни донесе световната титла", пише "Ел Конфиденсиал".

Изданието посочва, че националният тим на Аржентина е бил "предаден" и от още един играч от италианското калчо, визирайки пропуска на нападателя на Интер Родриго Паласио в началните минути на продълженията. Паласио остана сам срещу Нойер след подаване от ляво в наказателното поле, но при опита да прехвърли вратаря на германците топката премина край целта.

"Не само Игуаин направи сериозен пропуск. Родриго Паласио също допусна фатална грешка при неуспешния опит да прехвърли Нойер от чиста позиция. Този пропуск в продълженията натежа много върху целия отбор и в последствие ни струва скъпо" - пише още "Ел Конфиденсиал".