Коя нация най-често прекалява със слънчевите бани?

Вижте различните навици на хората по света по време на летните месеци

От рак на кожата до лунички, опасностите от слънчевите бани са добре известни, но изглежда много дами по света пренебрегват съветите на специалистите.

Ново изследване на Glossybox за навиците за придобиване на тен по света разкриват, че японките изгарят най-много. Две трети от анкетираните признават, че лицето им изгаря поне веднъж през летните месеци. 70% от германките са използвали солариум поне веднъж в живота си.

Изследването е проведено сред 13 831 души. То разкрива, че британките са най-склонни да използват слънцезащитни продукти. На второ място са американките.

Повече от две трети от анкетираните, 68%, споделят, че обичат да се излагат на слънчевите лъчи между 11 сутринта и 3 часа следобед.

Участниците в изследването, проведено през месец май, са от Великобритания, САЩ, Швеция, Франция, Германия и Япония. 99% от анкетираните са жени.

Повече от три четвърти от французойките се чувстват по-привлекателни с бронзов тен. Най-голямото им притеснение е как да предпазят косата си от вредните лъчи. 50% от тях си купуват продукти за топлинна защита през лятото.

49% от шведките също използват слънцезащитни продукти за косата си.

Японките изгарят най-много, въпреки че 96% от тях опитват да избягват вредните слънчеви лъчи. 93% използват слънцезащитни продукти за коса.

Германките обичат солариума. Сред тях има най-малко изгорели, само 10%, съобщава БГНЕС.