Щетите от дерайлиралия влак са за над 2 млн. лв.

Новините

14-07-2014, 15:20

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

На над 2 милиона лева възлизат щетите, причинени от трагичната влакова катастрофа при гара Калояновец, каза в Бургас министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов. 
Той посочи като главна причина за дерайлирането на влака София - Варна и последвалият трагичнен инцидент от 12 юли - превишената скорост, въпреки че причините за инцидента се разследват на този етап.
„Практически, целият подвижен състав е тотална загуба. Локомотивът не подлежи на ремонт. Той, за съжаление, беше един от най-добрите на БДЖ. Почти всички вагони излизат от рециклиране. Бяха в много добро състояние. Именно заради това ги пуснахме по морето, за да усетят гражданите, които ползват този вид транспорт и по-голямо качество, но се получи този инцидент и целият подвижен състав е тотална загуба“.
Според Папазов, и двамата машинисти, загиналият и раненият са били с голям опит, тъй като са работили дълги години в БДЖ.
Към момента, състоянието на ранения служител не позволява той да бъде разпитан. Неговите показания ще бъдат от съществена важност, за да бъде хвърлена яснота около случилото се.