Драмата около ДФ “Земеделие“ продължава

Избират нов директор, на стария връчиха заповед за освобождаване на входа

Бившият изпълнителен директор на ДФ „Земеделие” Мирослав Николов и неговата заместничка Виолета Александрова не бяха допуснати в Министерството на земеделието на заседанието на Управителния съвет на фонда, по време на който се избира новото му ръководство.
Бях спрян от охраната в коридора на МЗХ, като бяха повикани служители от „Човешки ресурси”, които да ми връчат заповед за освобождаване и прекратяване на трудовите правоотношения, коментира  пред журналисти Мирослав Николoв. Той допълни, че е подписал заповедта, но по думите му липсва протоколът, на базата на който е издадена заповедта за освобождаването му. Подписах единствено, че тази заповед ми е връчена сега. Не съм видял министър Димитър Греков, не знам дали изобщо е тук. В тази заповед има елементарни грешки, ще я обжалвам”, обясни Николов.
По-рано бе съобщено, че Управителният съвет на ДФ „Земеделие”  заседава днес, за да избере нов изпълнителен директор на Фонда, след като заместник-министърът Явор Гечев отказа да го оглави в края на миналата седмица.