Ново приложение ви пази от пиянски компромати

Apple store пуска приложението Sober, което контролира пиянските ви изцепки, за да не съжалявате на следващия ден

Нова апликация за айфони предпазва потребителите от пиянски изпълнения в интернет, като автоматично изтрива техните компрометиращи снимки, изпратени в нетрезво състояние в
социалните мрежи, предаде БТА.
Полезното за гуляйджиите приложение Sobrr е разработено от Брус Янг. То може да бъде свалено безплатно от "Епъл стор".  Апликацията изтрива в срок от 24 часа всички "неудобни" имейли,  снимки и приятелства, завързани по време на пиянска нощ.
С новата апликация хората, които не си спомнят много добре какви са ги вършили предишния ден, няма да имат гризящото чувство за вина, че са натворили непоправими глупости. Всичките им постове по време на гуляя се качват автоматично в Sobеr (Трезвен).

Те могат да бъда разглеждани единствено от хората, които са от същия географски регион. Тези потребители от своя страна могат  "да вдигнат наздравица" с купонджията, да се запишат като негови приятели и да разменят снимки и коментари. Но това е възможно само в рамките на 24 часа по време и след купона. Измине ли този период, всичко се изтрива. Така дори и след най-екстремните изпълнения хората могат да съхранят "трезвен" профил в мрежата. Но ако кадрите и посланията не са много компрометиращи, апликацията предлага функция за запазването им.
"Нашата разработка ви дава сигурност, че няма да има компрометиращи следи след най-налудничавите ви приключения", гарантира създателят на апликацията Брус Янг.