Храна за шампиони!

Какво похапваха на Световното феновете на двата най-добри отбора в света?

В най-футболния месец на годината, в края на най-очакваното събитие – Световното първенство по футбол 2014г., до финала успяха да стигнат само най-добрите – отборите на Германия и Аржентина. Представители на две големи нации се изправиха пред погледите на света, за да се съревновават за титлата „шампион”. С достойна игра на стадион „Маракана”, Бундестима победи Аржентина и вдигна купата.

Вурстчета или телешки ребърца? Бирата или виното? Запознайте се с любимата храна и напитка на победителя, според проучване на foodpanda.

Определено най-консумираната и предпочитана храна по време на Световното сред немците са техните „вурстчета” или така наречените „франкфурти”.

В навечерието на финала между Германия и Аржентина, немците са изяли около 100 000 кг. от родното вурстче. На второ място се нареждат шницелите приготвени от свинско месо и също толкова популярни колкото наденичките. Около 30 % от семействата в Германия са предпочели това ястие на „Световната” си трапеза. В Северна Германия са заложили на богатствата на Северно и Балтийско море, а именно  морските дарове и деликатеси. Най-разпространената напитка е била бирата.

Кухнята на Аржентина не отстъпва по нищо на немската. Точно както и на терена на Мондиал 2014, представлява смес от национални традиции и пренесени чуждестранни рецепти от Европа. Влиянието се изразява не само в приготвянето на ястията, но също и в тяхното сервиране и аранжиране. Определено зеленчуците са един от основните продукти, които неимоверно присъстват в почти всяко ястие, независимо как – като гарнитура или просто салата. Морските дарове са поставени на пиедестал в Аржентина. Крайбрежието й се слави с големи рибни запаси, а кухнята им умело е усвоила най-добрите начини за приготвянето на рибни деликатеси. Тук рибата може да бъде консумирана по всевъзможни начини  - печена, пържена, пълнена, варена, веяна, а също и като пълнеж в баница.

Според изследването, 60 % от аржентинската нация е подкрепяла отбора си, похапвайки едно от най-разпространените ястия – телешки ребърца на скара, приготвени по специална аржентинска рецепта. Този факт не е изненадващ, имайки предвид, че телешкото е визитката на страната. Не малък процент са се доверили на „париляда”. Различни видове меса приготвени на скара, която също е доста популярна в Аржентина.

Подобно на немците, но в по-малък процент (22%), в навечерието на Световното са били консумирани рибни деликатеси, съобщават от foodpanda. „Световната” напитка на Аржентина е виното, при това червеното.

Станахме свидетели на един оспорван, вълнуващ финал, между две велики футболни сили. А на въпроса наденички или телешки ребърца, всички разбрахме какъв е отговорът: Франкфуртите, в съчетание със студена бира: това е храната на победителите!