Шампионът на Пловдив по Въздушна китара е от... Холандия

Животът

13-07-2014, 13:57

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Той и още трима състезатели от Пловдив се класират за Националния финал

Пловдив, 12 юли, 2014 г. – Рубен Фермюлен е шампионът на Пловдив по Въздушна китара. Втори и трети са съответно Иван „Air Zack” Милушев и Димитър „The D” Маринов. Тримата се класират за Националния финал в София на 31 юли. С уайлдкарт от организаторите, за изключително добро представяне, право на участие във финала спечели и четвъртият в класирането Рангел „Air Shredder” Иванов. Състезанието, което се проведе снощи в клуб Библиотеката е официален кръг от шампионата на България.

Рубен „Tommy The Cat” Фермюлен живее и работи в България от 4 месеца. Обича Родопите, където планира да си построи къща, да вари ракия и да свири на гайда. Участвал е на състезание по Въздушна китара в шампионата на Холандия още преди 10 години. На снощното състезание спечели журито с техническата прецизност на своето изпълнение, както и с находчива творческа употреба на стойка за микрофон. Във финалното класиране преднината му пред втория, Иван „Air Zack” Милушев, бе само две десети. Разликата между третия и четвъртия пък бе 3 десети. Стила на Иван се открои с употреба на многобройни и разнообразни въздухарски движения като куфеене и развяване на дълга коса с въртеливо движение на главата, и плъзгания на колене. Димитър впечатли с движение, което явно му е запазена марка – подхвърляне на въздушната китара с превъртане нагоре и продължаване на свиренето при улавянето на вече падащата китара. Рангел бе заложил на хеви метъл мощност и динамика.

В паузата между първи и втори кръг рокенрол лъвиците известни като „11 юли Forever”, една от първите въздушни групи в България съставена почти изцяло от интелигентни блондинки, взривиха публиката с виртуозна хореография и бясно темпо, и спечелиха много точки в полза на положителното преобръщане на негативното отношение към творческите способности на дами с такъв цвят на косата.   

Членове на журито бяха красивата Екатерина Костова, пресметливият Гаро Узунян, прецизният Ричард Чокума, изтънченият Стефан Чинов и хард’енд’хеви Ивайло Манев.

Българският шампионат по Въздушна китара продължава със състезания в София на 22 юли и Созопол, 26 юли. На финала на 31 юли ще бъде излъчен националният шампион, който ще представи страната ни на Световния финал в Оулу, Финландия, от 27 до 30 август тази година.

Мисията на Въздушната китара е да спомогне за постигането на пълен световен мир. Когато човек свири на Въздушна китара, ръцете му са заети и не може да държи оръжие. Ако всички хора по света заедно засвирят Въздушна китара, всички проблеми ще изчезнат.