Анастасия Мозер: БСП докара България до банкрут

Някой изкуствено раздухва скандала "Пеевски-Василев", категорична е тя

БСП причини на страната банкрут - такава оценка даде на настоящата ситуация у нас Анастасия Мозер, почетен председател на "Обединени земеделци" и народен представител в четири парламента пред bTV.

"Идвам в родината си в горещи моменти, а сега заварвам банкрут на България, причинен от БСП", заяви Мозер.

В своята оценка на политическата ситуация тя заяви, че правителството на Бойко Борисов се е справило по-добре с управлението на страната от БСП и ДПС.

С уговорката, че "нищо не зависи само от един човек", Мозер посочи, че е очаквала по-голяма активност от Пламен Орешарски. Колкото до лидера на БСП Сергей Станишев, тя смята, че той не е единствен виновник за провала на настоящия кабинет.

На новата политическа фигура - Николай Бареков - тя не предрече добро бъдеще, тъй като, според нея, "претенциите му са по-големи от възможностите, а хората, кръжащи около него, гонят собствения си интерес".

Според бившия кандидат за президент скандалът между депутата Делян Пеевски и банкера Цветан Василев е чисто и просто една "борба за власт". "Някой раздухва скандала между двамата, за да отвлече вниманието от по-важни държавни проблеми", заяви Мозер.

Като "тепигьозлък" тя определи прословутата фраза на Ахмед Доган за обръча от фирми около ДПС. Тя не спести критики и по негов адрес.