Кои са най-богатите мафиоти в човешката история

Животът

13-07-2014, 11:28

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Най-богатите престъпници в човешката история - Галерия

Представяме ви на кратко историите на десетте най-богати мафиоти в историята на човечеството досега. Има и жена.

Вижте ги всички тук!

10. Джоузеф Кенеди ($400 милиона)
Бащата на Джон Ф. Кенеди е печелил стотици милиони от нелегален бизнес с алкохол. Бил е един най-големите контрабандисти по време на Сухия режим в Америка. Твърди се, че е въртял бизнес с гангстера Франк Кастело, главата на Ла коза ностра в Ню Йорк. Иначе е изглеждал като безобиден глава на на една от влиятелните фамилии в щатите. Само че, е бил антисемит и поддръжник на Хитлер. Неговото състояние днес се изчислява на $4-5 милиарда приравнено към инфлацията, а през 1957г е обявен за един от най-богатите хора в Америка от списание Fortune.
9. Майър Лански ($400 милиона)
Известен като Счетоводителят на мафията, изгражда огромна незаконна хазартна империя в Америка през 30-те години, простираща се от Флорида до Лас Вегас. Голяма част от състоянието си натрупва благодарение на близките си отношения с мафията, по-специално с Бъгси Сийгъл, известен като един от най-страховитите гангстери на своето време (той е вдъхновението зад Мо Грийн от “Кръстникът”). Самият Лански пък е вдъхновил Майкъл Корлеоне от “Кръстникът 2″, както и Макс Берковиц от “Имало едно време в Америка”. По времето на смъртта му през 1983г, ФБР подозирали, че той е скрил $300 милиона в банкови сметки по света. Въпреки всички обвинения срещу него, Лански никога не е осъден за нещо повече от незаконно залагане. Умира в своя дом на 80 години от рак на белите дробове.
8. Гризелда Бланко ($500 милиона)
Наричали са я Кръстницата от Маями. Жена, но най-безскрупулният гангстер в наркобизнеса през 70-те и 80-те. Била известна с бизнес усета си, както и като социопат (на 11 години взела друго дете за заложник и настояла за откуп, след което го застреляла в главата). Бланко също така била заподозряна в убийството на тримата й съпрузи, поръчването на повече от 200 убийства и принуждаване на мъже да правят секс с нея. Престъпната й империя й докарвала по $80 милиона на месец, преди да бъде обвинена в три убийства. Делото се разпада поради технически подробности и тя е пусната от затвора през 2004г, след което се покрива. Застрелват я на улицата от преминаващ моторист в Колумбия преди 2 години.
7. Антъни Салерно ($600 милиона)
Дебелият Тони. Издига се до бос на фамилия Дженовезе през 70-те, след като прекарва предните няколко десетилетия упражнявайки уменията си по незаконен хазарт, рекет и събиране на дългове. През 60-те, престъпната му империя в Ню Йорк генерира по $50 милиона годишно. Салерно бил известен и с това, че изпращал на най-близките си лични приятели коледни картички с негови снимки по пижама. През 1988г е осъден на 70 години затвор и умира 4 години по-късно от инсулт.
6. Ал Капоне ($100 милиона на година)
Кой не е чувал за него? Капоне снабдява Америка с поток от нелегален алкохол през 20-те и 30-те години и бил недосегаем в Чикаго. Неговата желязна хватка над града му осигурявала стабилни приходи. В края на 20-те през миналия век, са се носили слухове, че неговите престъпни дейности вероятно са му носили по над $100 милиона на година, което е повече от $1.3 милиарда в днешни пари. Легендарният гангстер дори намирал време да се прави на филантроп и обществена фигура. Докато не го осъждат за укриването на данъци в размер на 32 488 долара. Осъден е на 11 години затвор и умира от сифилис на 48 години.
5. Хоакин Лоера ($1 милиард)
Лоера е изкарал повечето от парите си продавайки наркотици от Мексико. Дълго време убягва на властите и до залавянето си е най-влиятелният наркобос в света. През 90-те е осъден на 20 години затвор в Мексико за убийство и търговия с наркотици. Но подкупва пазачите и успява да избяга от затвора с максимална сигурност. Американските власти обявяват награда от $5 милиона за информация, която да доведе до залавянето му, а мексиканското правителство добавя още $2 милиона. Арестуван е в началото на тази година в Мексико, където може да бъде осъден на до 40 години затвор.
4. Карлос Ледер ($2.7 милиарда)

Един от основателите на картела Меделин, група от наркобарони, които са били отговорни за прекарването на наркотици за $60 милиона на ден. Описван като мегаломан, този престъпник хвърлял луди пари за транспортирането на ценния кокаин, като дори купил частен самолет и искал да превърне един бахамски остров в база на операцията си, за да внася дрогата в САЩ. Накрая е заловен и осъден на доживотен затвор без право на обжалване плюс още 135 години, макар по-късно присъдата му да е намалена на общо 55 години.

3. Сусуму Исий ($4 милиарда)
Японският Кръстник. Издига се като гангстер в бандата Инагава-кай. Изкарва своите $4 милиарда предимно чрез заеми, банкови сделки и измами с недвижими имоти. Дори през 1989г наема Прескот Буш, братът на Джордж Буш, като съветник на неговата групировка, макар Буш да отрича да е знаел за престъпните дейности на своите клиенти. Исий става известен като “най-богатият гангстер в света” и всичко, до което се докоснел, му носело милиони. След големия икономически срив в Япония в края на 80-те обаче, той губи повечето си инвестиции и се оттегля. Гангстерът бил толкова популярен, че през 1991г на погребението му присъстват над 6000 души.
2. Амадо Карило Фуентес ($25 милиарда)
Кокаиновият барон Амадо Фуентес бил като злодей. Управлявал огромна наркоимперия в Мексико, разполагал с флотилия от самолети Боинг 727 (заради което бил наричан Господарят на небето) и дори си направил пластична операция, за да промени вида си. След като американските и мексиканските власти затягат примката около Карило, той се подлага на пластична операция и липосукция на корема, за да им се изплъзне. По време на 9-часовата операцията обаче, босът умира от усложнения, причинени от упойката или неработещ респиратор. Според някои теории може и да е бил убит.
1. Пабло Ескобар ($30 милиарда)
Роден в колумбийско село без ток, Пабло Ескобар успява да се издигне до един от най-богатите и влиятелни хора в света. В пика на своята престъпна кариера, той е прекарвал по 15 тона кокаин всеки ден, осигурявайки си сигурни доставки като е предлагал на властите “олово или сребро” – куршуми или подкуп. През 1989г, списание Forbes изчислява, че Ескобар е седмият най-богат човек в света с около $30 милиарда. В края на 80-те, той контролира 80% от световния пазар на кокаин. Борбата на останалите колумбийски картели да се задържат в бизнеса превръщат Колумбия в столицата на убийствата с 27 100 убийства през 1992г. Убийствата продължили да растат, след като Ескобар обявил награда за всеки убит полицай. Във войната срещу най-големият наркобос в света са убити повече от 300 от най-близките му хора и роднини, а голяма част от собствеността му е унищожена. Откриват Ескобар в Меделин. Заедно със своя бодигард, той започва престрелка с полицаите и се опитва да избяга, но и двамата са застреляни.