Борисов поиска Реформаторите за партньор

Новините

13-07-2014, 08:22

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

ГЕРБ не са съгласни влоговете на всички потребители на КТБ да се изплащат от държавата.

Реформаторският блок е единственият възможен коалиционен партньор на ГЕРБ в бъдещо управление. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на Общото събрание на младежката организация на партията в НДК.

"Искаме да поканим нашите приятели и партньори, защото винаги така ще ги наричаме, от Реформаторския блок. Когато знайни и незнайни експерти се изказват за потенциала на ГЕРБ, няма сфера, в която нашите хора да не ги превъзхождат", каза Борисов на младите.

Той не пропусна да коментира и ситуацията около КТБ. И подчерта, че вината е "персонално на правителството и на БНБ". Борисов уточни, че ГЕРБ не са съгласни влоговете на всички потребители на КТБ да се изплащат от държавата. "Ако ще възстановяваме парите на клиентите на КТБ, направо да платим и на всички бедстващи в Аспарухово и Добрич. Държавата не е застраховател", отсече той.

На консултациите за финансовото състояние на страната при президента в понеделник ГЕРБ ще поискат "всичко да бъде сложено на масата, цялата финансова рамка". "Имам въпроси в 31 точки. Като получа отговор, ще решим какво ще правим", каза Борисов.

На Общото събрание бе избран и нов председател на младежката структура - Георг Георгиев. В петък той стана и зам.-председател на младежката политическа организация Европейските Демократи Студенти (EDS).