Вестниците в неделя, 13 юли

Милионите на Василев изнесени като брак

"Стандарт"
Чувалите с над 205 милиона на Цветан Василев са изнесени от Корпоративна търговска банка като брак. Това е една от основните версии на прокуратурата, съобщиха за "Стандарт" високопоставени обвинители. В момента се проверява дали банкнотите не са извадени от трезора като "перфорирани" - негодни за употреба. Така товареното им не би се набивало на очи, обясниха разследващи. Според тях колосалната сума пари може да е изнесена зад граница с частен самолет.


Машинист загина, 14 ранени в дерайлирал влак
"Монитор"
Машинистът Венко Тодоров загина и 14 пътници бяха ранени, след като бързият влак София - Варна дерайлира вчера. Локомотивът и 4 вагона излезли от релсите около 15,17 часа в района на гара Калояновец край Стара Загора. Заради високата скорост локомотивът се завъртял и се ударил в третия вагон. „Инцидентът е станал на входните стрелки на гарата. Трасето е ремонтирано основно преди около два месеца и са поставени най-модерните и безопасни съоръжения.


Масирана полицейска операция в Слънчев бряг, 12 задържани
"Труд"
Масирана полицейска операция е проведена в Слънчев бряг. В хода на акцията са проверени 206 души, от които 12 са задържани, съобщиха от пресцентъра на МВР.
При поредната специализирана полицейска операция, проведена в Слънчев бряг, през изминалата нощ са проверени 206 души и 73 моторни превозни средства.
Задържани са две лица, обявени за общодържавно издирване, както и двама мъже - един български и един чуждестранен гражданин за извършване на кражби на лично имущество от плажната ивица.
 

И Миков напира да седне в стола на Станишев
"Монитор"
Шефът на НС Михаил Миков изрази готовност да се включи в битката за шеф на БСП.
„Ако получа достатъчно номинации, ще участвам в тази надпревара. Въпросът за председателското място не е толкова генерален, но в този труден момент мога да бъда полезен", показа завидно самочувствие в коментар пред „Дарик" Миков, който се очаква да бъде номиниран за поста от видинската партийна структура.
Както е известно, Сергей Станишев обяви, че подава оставка като председател на партията, а като фаворит за негов наследник в соцредиците се открои Драгомир Стойнев. Като съперници на икономическия министър за поста се очертават Янаки Стоилов, Корнелия Нинова и зам.-шефката на НС Мая Манолова, която вчера оповести своите приоритети.