БСП на власт ли е, крахът винаги е пълен

Реформаторският блок е единственият истински партньор, който може да бъде в бъдещо управление с ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправи критики към правителството за ситуацията с банките. На общото събрание на Младежката организация на ГЕРБ Борисов коментира ситуацията в страната. „Това, което се случва в държавата, вие ще го платите"– обърна се лидерът на партията към младежите. БСП на власт ли е, крахът винаги е пълен, констатира Борисов.
Той определи вчерашното заседание на бюджетната парламентарна комисия като връх на наглостта от страна на БНБ и от страна на председателя на бюджетната комисия. Дни наред го няма финансовият експерт Орешарски, а вече дни наред се говори за пари, коментира Борисов,  разгневен от случващото се в банковата сфера.
„Г-н Цонев казва, че правителството няма вина. Вината е персонална - и на целия кабинет, и на БНБ", категоричен е Бойко Борисов. По думите му, Прокуратурата трябва да стигне и до правителството. Там има ДАНС, има главен секретар. Той допълни,  че  заплатите в БНБ били около 10 пъти по-високи от месечните заплати на депутатите.
Борисо критикува Орешарски и за това, че не е излязъл да каже какъв буфер оставя на следващите управляващи. Той подчерта, че всеки добър стопанин на една държава трябва да знае, че като извадиш 2 млрд. от фонда, трябва да знаеш от къде ще вземеш после, за да попълниш липсващата част.
„Правителството нямало вина за ДФ „Земеделие", за здравната каса, за еврофондовете, за неплащането на общините", възмути се Борисов.
Той припомни, че ГЕРБ са дали над 9 млн. лева от партийните субсидии за подпомагане на хората.

Реформаторският блок е единственият истински партньор, който може да бъде в бъдещо управление с ГЕРБ, посочи Борисов.

На общото събрание на МГЕРБ ще бъдат избрани членове и нов председател на структурата. Форумът започна с мултимедиен клип, представящ дейността на МГЕРБ, включваща различни инициативи в цялата страна.  
Кметът на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов благодари на младежката структура за активната работа в местната власт. Голяма част от екипите в местната власт са именно членове на МГЕРБ.
Виждайки реалността, тази апокалиптична, шокова ситуация, която ни прави още по-несигурни, имате възможност да се калявате и да придобивате опит, за да се подготвите за бъдещето, заяви Николов.Успехите на ПП ГЕРБ минават през една дума - повече доверие към младежката организация, убеден е кметът на Бургас.
Приветствия отправи и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова. Тя разчита на МГЕРБ при формиране на политиката най-вече в сферата на образованието, тъй като много от членовете са получили образованието си в чужбина. Всеки от вас е част от силата на ГЕРБ, каза Фандъкова.
Тя похвали кмета на район Лозенец, който е е един от най-успешните кметове на София и е отличен пример за това, че младите и образовани хора могат да се справят с тези задължения.
Цветан Цветанов  изтъкна ролята на председателя на МГЕРБ Моника Панайотова за изграждането на комуникацията с всички младежки организации в ЕНП.
В ЕП има над 200 младежи, които са минали през офисите на българските евродепутати и са придобили опит в работата си при тях. Над 2000 младежи са минали през всички форуми на национално ниво, които от ГЕРБ са организирали.  Повече от 10 са кметовете, представляващи именно МГЕРБ.