Доизграждат метрото без пари от държавата

Ремонтите в столицата са в срок, забавяне има само при трамвайната линия по бул.“България“

За първи път метрото в София ще се изгражда без държавно финансиране, заяви  пред "Труд" кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.
На 1 август ще започне изграждането на метрото по бул. "Черни връх" до ул. "Сребърна". Това ще наложи стеснения по булеварда в два участъка. Обещаните 10 млн. лв. за тази отсечка до този момент не са сигурени.Общината ще се опита да се справи без тази помощ, посочва Фандъкова и допълва, че това не е добър знак за съвместна работа по такъв стратегически национален обект.

Поради строителните дейности шофьорите е добре да използват Южната дъга на Околовръстното шосе, бул. "Симеоновско шосе", новото кръстовище. Строителните дейности в София, вървят в срок. "Закъснение има при реконструкцията на трамвайната линия на бул. "България", каза още столичният кмет. За останалите проекти засега няма забавяне. За ремонта на бул. "Цариградско шосе" няма да се направи никакъв компромис. На 15 септември ще бъде пуснато основното движение", категорична е Йорданка Фандъкова.  

Столична община предвижда намаление на цените на някои карти и въвеждане на нови - тридневна карта "София", която ще важи и за музеи. Целта е да има истинска тарифна политика. Тя ще е такава, когато бъде въведена цялостна тикет система. Добре биха се отразили почасови карти за пътуване или спрямо разстоянието, но това не може да се приложи без системата, допълва Фандъкова.

Има прекалено много задачи в София и съм изцяло съсредоточена върху това да не допуснем забавяне на ключови проекти и тяхното спиране, казва тя в отговор на въпрос дали ще оглави листа в София за предстоящите предсрочни избори.