5 са жертвите от катастрофата в Кресненското дефиле (обзор)

9-годишно момиченце е сред загиналите

Установени са убитите и пострадалите при тежкото пътно-транспортно произшествие край Кресна, станало в петък малко след 16.00 часа, при което микробус с благоевградска регистрация на туристическа агенция „Оазис - А“ се вряза в паркирал товарен автомобил с румънска регистрация.

Починали са един мъж – Д.Й. на 40 г. от гр. Самоков и три жени – С.Й. на 41г. от гр. Самоков, Н.С. на 67 г. от гр. Благоевград и Ц.С. на 9 г. от гр. Благоевград.

Ранени и настанени за лечение в МБАЛ-Благоевград са двама мъже В.С. на 52 г., Ю.К. на 39 г. и три жени – Е.К. на 35 г., Й.К. на 8 г. и В.С. на 18 г., и петимата от гр. Благоевград.

Страшна трагедия донесе катастрофата в семейството на футболната националка и звезда на благоевградския женски футболен отбор “Спортика” Вени-Дона Сърбинска. Майка й Нина Сърбинска и малката й сестричка са сред загиналите при адския сблъсък в Кресненското дефиле. Самата Вени-Дона е ранена. 67-годишната Нина Сърбинска е била преподавател по музика в Югозападния университет “Неофит Рилски”, съобщава "24 часа". Семейството било на почивка в нашата южна съседка, но съдбата се намеси жестоко километри преди да се върнат в Благоевград.