Знаете ли коя е най-здравословната подправка?

Невероятно! Лекува кисти, стави, язва...

Според скорошни проучвания куркумата е една от най-здравословните подправки. Тя помага на редица съвременни проблеми.

Куркумата има антивъзпалителен ефект. Хората са използвали тази подправка много преди учените да започнат да я изследват. То съдържа летливо масло, куркумин, които са идеални за облекчаване на възпаленията.

Куркумата помага срещу рака. Според скорошни изследвания куркумата се бори срещу растежа на ракови клетки в организма. Тази подправка произвежда ензими, които се борят срещу различни видове рак.

Куркумата помага за порязвания и рани. Тя има естествени антибактериали свойства. Когато се приложат на раната, спират инфекциите и помагат за бързото заздравяване на раната.

Подобрява функцията на черния дроб. Според последните изследвания, куркумата спомага за детоксикирането на черния дроб. От там няговата дейност се подобрава и се намалява вероятността от заболявания като цироза.

Куркумата помага за някои болести.

Помага за язва в стомаха. Приемането на куркума намалява болките и намалява симптомите на язва. Това сочи проучване, при което на група от болни от язва им е давана куркума в продължение на няколко седмици и след това съобщават, че болките им са облекчени.

Куркумата се бори с тази болест като кара кожните клетки да се размножават и по този начин израства нова кожа на заразените места.

Болки в ставите. Съставките в тази подправка намаляват болките в ставите с техния антибактериален и антитоксичен ефект.

Киста. Това са подутини, които израстват в кожата, органите или мускулите. Те се премахват чрез операция. Куркумата подпомага за предотвратяване на появата на нови кисти.

Алцхаймер. Колкото и странно да звучи тази подправка помага за намаляване на симптомите на Алцхаймер.