Като управляващите ти кажат добър ден, може да е късна нощ

Виждате какво се случва в ДФ „Земеделие”, строителния бранш...

Как да коментираш управляващите, като всеки ден казват обратното? Вчера Мая Манолова каза, че ще актуализират бюджета на Здравната каса, Лютви Местан каза, че ще го актуализират. Това каза пред журналисти в парламента Бойко Борисов - лидер на ПП ГЕРБ, относно заявлението на Емил Райнов, че няма дефицити в НЗОК.

„Срещах се със синдикати, работодатели, ще вкараме ГЕРБ в парламента, ще гласуваме актуализация на бюджета не само на касата и централния бюджет. Днес друго казват и се опитват пак да вмъкват разни закончета, които са им важни, лобистки, за да използват кворум. Надявам се вече и синдикати, и работодатели да са разбрали колко трудно се работи с тези хора. Като ти кажат добър ден спокойно да си палиш лапата и е късна нощ, това са тези хора”, обясни Бойко Борисов.
Относно това, че лекарите излизат на протест, Борисов коментира: „Правят си каквото искат. Една година, когато всички протестираха всеки ден те си мълчаха, сега вече като системите са на червено всички, не само това. Виждате в ДФ „Земеделие”, строителния бранш, не само в здравеопазването. Айде да видим какво ще кажат от БНБ, защото това е много важно какво е установено. Нямам информация, ще изчакаме 10.30 и ще видим какво ще кажат”, заяви още Бойко Борисов.