Най-тъжният фен

Лицето на бразилското спортсменство

Една снимка с възрастен бразилски фен на стадиона в Бело Оризонте по време на съкрушителната, историческа загуба на отбора му от Германия със 7:1, стана истинска сензация в мрежата. На нея мъжът е хванал здраво имитация на купата на Световното първенство по футбол и видимо страда от поражението на отбора си.

Мнозина определиха човека като лицето на бразилската мъка. Той нарича себе си Гаучо да Копа или "Каубоят с купата" и е известен с това, че следва Селесао навсякъде, където отборът отиде, от 1990 г. насам. Потребители на социалната мрежа Reddit се шегуват, че е бразилският Супер Марио. Изражението му буди съжаление навсякъде.

Макар че светът вече го определи като въплъщение на бразилското страдание от надмощието на бундестима, той всъщност е и лице на бразилското спортсменство. На умението да признаваш превъзходството на съперника и да губиш достойно след шока, дори да боли.

Това посочва в материал британският вестник "Индипендънт". Той представи снимка, показваща "края на историята" с Гаучо да Копа на стадиона. На нея се вижда, че бразилецът накрая дава купата, която така ревностно държи в прегръдките си по време на двубоя, на млада германска фенка. Твърди се, че й е казал "Ето, отнеси я на финала! Както виждаш не е лесно, но го заслужавате, честито!".