Градушка удари Ловеч

"Гражданска защита" съобщи за множество сигнали за наводнени жилища и мазета

11 села в Ловешко са без ток след проливен дъжд, придружен от градушка, който падна около 17 часа в региона, информира БНР.

Гръмотевичната буря, която продължава и в момента е причинила авария на електропроводи. Наводнени са били улиците в Ловеч, има сигнали за наводнени жилища и нанесени щети.

Около 40 л/кв.м е падналият дъжд в региона, съобщиха от метеорологичната служба. Голяма част от Ловеч е блокиран. В централната част на града, на централния булевард на града има много закъсали автомобили и той е непроходим. Непроходими са и няколко улици към кварталите в Ловеч.

На градския стадион в Ловеч след 40 минути трябваше да започне мачът-реванш от първия предварителен кръг в турнира Лига Европа между "Литекс" и "Верис", но достъпите до стадиона в Ловеч и в двете му части са блокирани от наводнените улици.

Жълт код в седем области на Северна България е обявен днес от НИМХ-БАН, съобщи БТА още тази сутрин. Предупреждението за бури с градушка е за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново.

 "Жълт код" означава, че времето е потенциално опасно. Макар прогнозираните метеорологични явления да не са необичайни, хората трябва да бъдат внимателни, предупреждават синоптиците, предава Агенция „Фокус“.