Как адресът говори за теглото?

Възрастните в страни с горещи лета са по-малко активни физически

Изследователи установиха, че възрастните в страни с горещи лета са по-малко активни физически и е по-вероятно да бъдат с наднормено тегло, особено ако летата са влажни и дъждовни, пише foter.

Възрастните правят по-малко физически упражнения и е по-вероятно да бъдат с наднормено тегло и ако живеят на места, където зимите са студени, казват учените от Университета в Тексас в Остин.

Те заявиха, че техните констатации, публикувани в юлския брой на американското списание "Обществено здраве", имат за цел да обяснят защо хора в определени райони на Съединените щати е по-вероятно да бъдат с наднормено тегло.

Много от областите, където нивата на упражнения са най-ниски, а процентите на затлъстяване най-високи са в Югоизточната част на страната, където летата са горещи и влажни. А много от областите с най-високи нива на физически упражнения и най-ниските проценти на затлъстяване са в планинския запад, където летата са хладни и сухи, отбелязват изследователите.

 

Въздействието на местното време върху затлъстяването остава дори и след като учените контролират много други фактори като урбанизацията, характеристиките на населението, парковете, магазините и ресторантите.