Никой не защити българския вложител!

Рашидов: Скандалът между Пеевски и Василев разклати банковата система

„Отвратен съм. През последния един месец се говори прекалено много, ни никой не каза една дума за истината, която касае българския народ и хората, които влагат спестяванията си, а това са живите пари на държавата”, заяви в „Здравей, България” Вежди Рашидов, депутат от ГЕРБ, относно случващото се в банковата система. Бившият министър на културата в кабинета на Бойко Борисов има 2.5 милиона лева блокирани в Корпоративна търговска банка (КТБ).

По думите му тези пари са създали кредитните милионери у нас. „Това е Делян Пеевски, който казва, че е успешен човек, а има 50 000 лева спестени пари, платил е данък върху тези пари, а аз съм сложил милиони за българския народ и съм си докарал парите отвън, тук не продавам скулптури”, добави Рашидов и попита кой от държавата е защитил интересите на българския вложител.

Попитан как е трябвало да се защити интересът на вложителите той отговори, че е лъснала зависимостта на всички институции. „Скандалът между Делян Пеевски и Цветан Василев, както и хидроенергийният инженер, който диктува отгоре нещата, разклатиха банковата система, а не Бойко Борисов”, заяви скулпторът.

„Изживяхме периода на пирамидите и фалита на банки и ако това сега се случи хората трябва да разберат, че някой им краде парите. Какви пари взимат кредитните милионери?”, каза още той.

„Мен ме безпокои едно, че цялото това действие оставя съмнения и притеснения в българския народ”, допълни Рашидов.

По думите му държавата трябва да излезе и да защити българските граждани. „Предлагам на държавните служители да спрат да ходят на килимчето в хотел Берлин, а да застанат там, където хората са на опашка”, заяви Рашидов.

Според него този синдром трябва да спре и хората трябва да си вземат обратно държавата. В противен случай ще бъдат слуги на един човек – Ахмед Доган.