Бабаит налага с цепеница кмета на Кадиево

"Причината е, че съм кмет. Търсят начин да не съм кмет", каза Стоян Чолаков

Селски бабаит на около 35 години от пловдивското Кадиево наби 73-годишния кмет на селото Стоян Чолаков, пише Монитор. Грозната сцена се разиграла пред дома на Чолаков около 18 часа на 4 юли пред очите на жена му. Комшията напсувал кмета и съпругата му, а когато стопанинът излязъл навън, получил удари с цепеница по главата и тялото. Това разказа вчера за „Монитор пребитият кмет на Кадиево Стоян Чолаков, който не може да си обясни с какво точно е предизвикал нечуваната злоба и ярост на своя съсед.

„Няма причина, разберете ме. Няма! Причината е, че съм кмет. Търсят начин да не съм кмет. Единият от тях беше кандидат за кмет, но не стана нищо от него. Те са пет души, които ме нападат с лъжи и клевети от години”, казва Стоян Чолаков. Най-сериозното обвинение срещу него, което се разпространява в анонимни позиви е, че е убил петима старци от селото. Като пълна глупост и лъжа определя клеветите по свой адрес Чолаков.

Кметът загубил съзнание от удара в главата, а после се свестил в двора си. Обадил се в районното управление на полицията и се освидетелствал за травмите в Съдебна медицина. В документа, с който „Монитор” разполага, пише, че побоят е бил с дърво по главата, ръцете и краката.

„Този, който сега ме би, през 2005 г. стана същата история. Глобиха го тогава само с 1000 лева и през 2007 г. прекратиха всичко. От няколко години хвърлят позиви срещу мен, че съм убиец, изрод, пияница и че съм размахвал срещу тях пистолета си. Да, имам оръжие, но от 9 години не съм го вадил от сейфа. Даже художествено ги пишат позивите, като стихотворения”, продължава да се ядосва кметът.

„Един кмет си имаме на място, че ни асфалтира улиците и ни оправи селото, а те да вземат да го пребият”, коментираха разпалено вчера двама старци и няколко пенсионерки край гарата в Кадиево.