Нова "ало" измама коства 4000 лева на 70-годишна жена

Мошениците вече замесват телефон 112 и полицията

Нова схема за телефонни измами се появи в Русе, съобщава БГНЕС. Мошениците вече замесват телефон 112 и полицията в опитите си за измами.


По този начин са успели да измъкнат от недоверчива русенка 4000 лв.


Измамата е станала на 7 юли. Около 21:00 часа на домашния телефон на 70-годишната жена се обадил мъжки глас, който се представил за „д-р Кожухаров”. Мнимият медик съобщил, че дъщеря ѝ, която е в чужбина, си е счупила крака и е необходима спешна операция. Пенсионерката обяснила, че в дома си има 4000 лв. Впоследствие обаче се усъмнила, че се опитват да я измамят и се свързала с дъщеря си, която я успокоила.


На следващия ден сутринта на домашния телефон на жената отново се обадил непознат мъж, който се представил, че е от „тел. 112”. Той обяснил, че предната вечер са подслушали разговора с „д-р Кожухаров”. Мъжът казал, ако „докторът” се обади отново, да му даде поисканите от него пари, за да бъде задържан от полицията при вземането на парите.


30 минути по-късно „д-р Кожухаров” позвънил и казал, че операцията е минала успешно. Той поискал от жената да хвърли през терасата сумата от 4000 лв. на мъж, който ще ѝ махне с ръка. Пенсионерката изпълнила указанията и почакала да се появят служителите на реда, които да арестуват измамника.


След като това не се случило, възрастната жена разбрала, че е измамена.