Фенове обвиниха Мик Джагър за погрома на Бразилия

От ЮАР насам музикантът обрича всеки отбор, който подкрепя

Коя е най-страшната прокоба за националните отбори по футбол? Мик Джагър, оказва се!

Това не е никакъв виц, а горчива шега, популяризирана от не един и двама разочаровани от отборите си футболни фенове.

Оказва се, че звездата от “Ролинг Стоунс” е надарен с уникален карък и срива всеки отбор, когото подкрепя. Бърз пример преди цялата история – Джагър е англичанин!

Хората забелязали прокобата, която Джагър носи, на Мондиал 2010 в ЮАР. В три различни мача той подкрепял Англия, САЩ и Бразилия. И трите отбора загубили тези срещи, а бразилците обвинили персонално рокаджията, който носел риза с цветовете на знамето им на четвъртфинала с Холандия.

Всеки би допуснал, че става дума за съвпадение или най-малкото, лош период. Още в груповата фаза на Мондиал 2014 г. обаче бързо стана ясно, че Джагър е в стихията си.

На концерт в Рим певецът предрече пред 70 000 фенове, че четирикратният световен шампион Италия ще запише убедителна победа над Уругвай, за да се класира за елиминационната фаза. Италианците паднаха с 1:0, прибраха се в страната си и никак не бяха доволни.

По време на участие в Лисабон през май Джагър прогнозирал, че топ нападателят на Португалия Кристиано Роналдо ще обере всички овации и ще счупи класациите в Бразилия. Португалия също не стигна до директните елиминации.

На 19 юни музикантът съсипа напълно родния си отбор, като написа в “Туитър” преди мача с Уругвай: “Давай, Англия! Това е вашият мач!”. Англия загуби.

Мик Джагър не спря до там и се появи на “Бело Хоризонте” за снощния полуфинал, за да подкрепя родината на една от майките на децата си, заедно с бразилския си син Лукас. Въпреки че носеше шапка на Англия, Джагър беше разконспириран и обвинен за най-тежката загуба в историята на домакините.

След мача бразилски фенове обикаляха недоволни с неговия плакат, скандирайки “Pé Frio”, което на португалски означава “студен крак” - израз, използван да опише човек, смятан за пълен карък.