Ще има още една книга за Хари Потър

Героите вече са на средна възраст

Британската писателка Дж. К. Роулинг е започнала да пише нова история за това как изглеждат Хари Потър, Хърмаяни Грейнджър и Рон Уизли, когато вече са навършили 30 години, съобщава британският вестник "Индипендънт".

Историята се развива по време на Световното първенство по куидич и е под формата на клюкарска рубрика за вестник, подготвяна от репортера на в. "Дейли Профет" Рита Скийтър. В статията тя пише, че 34-годишният Хари Потър има "няколко сиви косъма в косата си", но продължава да носи кръглите си очила. Магьосникът "има неприятен прорез над дясната си скула", който да прави компания на известния му белег във формата на светкавица.

Остаряването се отразява и върху косата на Рон. Рижата му коса започва да изсветлява, отбелязва Скийтър.

Дори косата на Хърмаяни се споменава. През годините Хърмаяни се е издигнала до поста на заместник-шеф на Департамента по прилагане на магическите закони. "Смята се, че ще се издигне още по-високо в рамките на министерството. Тя е и майка на син Хюго и на дъщеря Роуз. Успя ли Хърмаяни Грейнджър да докаже, че една вещица може да има всичко? Не, погледнете косата й", пише в клюкарската колонка.

Статията в сайта на Дж. К. Роулинг Pottermore съобщава и че Хари завел синовете си Джеймс и Албус на мач от Световното първенство по куидич. Той дори ги е запознал с българския търсач Виктор Крум", но не се дават повече подробности за децата на Хари. Съпругата му Джини не присъства на мача, което предизвиква спекулации от страна на Скийтър относно брака им.

"Трябва ли да потърсим нещо скрито във факта, че съпругата му с радост остави половинката и децата си в Лондон, докато отразява турнира", пише журналистката.

Скийтър дори спекулира с психическото здраве на Рон, като казва, че сблъсъкът с Волдемор има непоправимо въздействие върху психиката му.