Черно море покани Цветан Генков

Още два тима от "А" група се борят за нападателя

Общо 3 отбора от "А" група са отправили покана към Цветан Генков да се присъедини към тях. Това са ЦСКА, Черно море и бившият клуб на нападателя Локомотив (Сф), пише вестник "24 часа".

През миналата седмица бившият национал се раздели с Левски по взаимно съгласие. Генков подписа със "сините" преди година като свободен агент, като какъвто си тръгна от полския Висла (Краков).

Договорът на нападателя бе за 3 сезона. След като и двете страни не искаха да продължат да изпълняват споразумението си, контрактът бе прекратен по взаимно съгласие. Така Генков отново стана свободен агент.

Почти веднага от ЦСКА са потърсили голмайстора. Да вземат Генков без пари, са проявили желание и от Черно море. Локо (Сф) също е поканил футболиста да се завърне пак в отбора. Генков рита за „железничарите" от 2004 до 2007 г. В последния сезон от този период той стана голмайстор на „А" група и бе продаден за 2,2 млн. евро на московския гранд Динамо .

От Русия Генков се върна под наем в „Надежда" за календарната 2010 г. След това „Динамо" продаде българина на „Висла" (Краков).

След сезона в „Левски" обаче е малко вероятно нападателят да остане да рита в „А" група. Генков е на 30 г. и според запознати иска да използва може би последния си шанс да получи хубав като продължителност договор в чужбина. За сключването на такъв би му помогнал статутът на свободен агент.

След прекратяването на договора с „Левски" излязоха информации, че нападателят е желан от българския треньор на кипърския АЕЛ Ивайло Петев.