Какво “живее” в новите ви дрехи?

Откритията са меко казано смущаващи

Перете ли новите си дрехи след като ги донесете от магазина? Ако не го правите, по-добре започнете!
Американското предаване Good Morning America излъчи материал, посветен на това какви микроорганизми се крият в дрехите по магазините. Завеждащият отдела по микробиология и имунология в Ню Йоркския университет – д-р Филип Тиерно – разкри резултатите от изследване, което е направил.
Откритията са меко казано смущаващи. За изследването са били събрани дрехи от различни магазини, включително и от скъпи бутици и молове. Върху тъканите са били открити респираторни секрети, кожна флора, квас, лицеви микроби, вагинални секрети и всевъзможни други бактерии, пише Дрехи.БГ.
“Някои дрехи бяха слино замърсени с много организми... това показва, че дрехата е била пробвана от доста хора... или някой много нечистоплътен човек я е пробвал. Може да се каже, че обличайки тази дреха, вие се докосвате да нечия подмишница или чатал. Може нищо да не ви стане, в повечето случаи е така, но е възможно”, казва д-р Тиерно.
Ако все още не сте отвратени напълно, Тиерно добавя, че дрехите пренасят също така и “много лоша форма на диария, както и други стомашни вируси”. Може също така да бъде прехвърлена и бактерията стафилококи.
Какво е решението според доктора? Перете новите си дрехи след като ги донесете от магазина или пробвайте дрехи без да се събличате своите.
Приятно пазаруване!