Фандъкова: Не е имало проблем с движението на линейките след бурята в столицата

Това наистина бе много тежка буря

Не е имало проблем с движението на линейките след бурята в столицата. Това заяви пред БНТ кметът на Столична община Йорданка Фандъкова. В следствие на силния вятър, проливния дъжд и падналата градушка бяха наводнени улиците в столицата и нанесени множество материални щети, а възрастен мъж почина, след като бе затиснат от дърво в Борисовата градина.

„Разбира се, най-тежко е че е загинал човек - моите съболезнования към близките. Това наистина бе много тежка буря. Имаше много места, които бяха критични. Екипите на Пожарната реагираха бързо. Мобилизирахме екипите на почистващите фирми, ВиК и „Софийска вода“ АД. Тук сме в Центъра за „Спешна помощ“ и аз се свързах с директора, за да проверя каква е възможността за движението на линейките. Слава Богу, нямаше проблем с движението на линейките, а в същото време виждате, че завиряването е точно на входа на сградата и затова екипът на Столична община е тук, за да изпомпва водата и за да отводнява”, обясни Фандъкова. По думите й, продължава работата по бул. „България“, под „Моста на влюбените“ движението все още е спряно в посока район „Бояна”. Продължава и работата в подлеза на НДК – транспортния подлез, където също има завиряване. Постепенно е било освободено движението, но е било много тежко положението в централната градска част, в ж.к. „Люлин“ и в някои южни райони като ж.к. „Младост“, обясни кметът.

„Имаше много случаи, в които в автомобили бяха притиснати, хора, но благодарение на реакцията на Пожарната и на екипите на Спешна помощ нещата там завършиха благополучно. Така че в момента нашата задача е да продължаваме почистването до тогава, докато е необходимо, за да може при евентуален нов валеж да няма проблеми с отводняването. Мобилизирани са всички почистващи фирми и ще работят докато е необходимо”, каза още Йорданка Фандъкова.