Стара загора утре: 9 юли

Мисия

08-07-2014, 20:23

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Времето:

През нощта превалявания и гръмотевици ще има в северозападната част от страната, с тенденция на затихване до сутринта, но в останалите райони ще е предимно ясно. Утре с преминаващия през страната размит атмосферен фронт, по-значителна облачност ще има над Северна България и планините, където около и след обяд отново на места ще има слаби и краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевична дейност. Предимно слънчево и горещо ще се задържи над Югоизточна България. Вятърът през деня ще е слаб, в Източна България до умерен, от югоизток. Ще настъпи слабо понижение на температурите, в повечето места ще са между 28° и 33°.

Предстоящи събития:

11.00 ч. зала 33, РИМ – Стара Загора Пресконференция на Регионален исторически музей - Стара Загора  по повод резултатите от проучванията на праисторическата селищна могила в центъра на Старозагорските минерални бани. Проучванията са финансирани от института за археометалургични изследвания (Institute for Archaeo-Metallurgical Studies – IAMS) към Юнивърсити Колидж в Лондон.

Програма за Лятна работа с деца на Детски отдел, библиотека „Родина" , ул. „Българско опълчение" 69, тел. 042 620 136

10.00 ч. – 11.00 ч. -  интерактивни игри и упражнения

11.00 ч. – 12.00 ч. - „Кое как изглежда" – рисуване на забележителностите върху картата на Латвия със Свенс, чуждестранен доброволец от ЦЕИ гр. Стара Загора

12.00 ч. – 12.30 ч. - Танцово студио: „Дъга пъстроцветна" - запознаване с танци от различни части на света.