Следващото правителство ще е изправено пред абсолютна разруха в държавата

Отказът на управляващите да актуализират бюджета означава, че те не искат да признаят каква е реалната ситуация в държавата

Следващото правителство ще е изправено пред абсолютна разруха в държавата. Това заяви в предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ депутатът от ГЕРБ Лиляна Павлова. Тя коментира, че следващият кабинет ще трябва да търси начини да плати всичките дългове, които се натрупват сега.

Народният представител изтъкна, че отказът на управляващите да актуализират бюджета означава, че те не искат да си признаят каква е реалната ситуация в държавата. „Не искат да признаят какви са реалните параметри в бюджета, защото те ще докажат, че държавата е в лошо финансово състояние и има пълен провал в изпълнението на бюджетната и финансовата политика. Имаме 1 млрд. неизпълнение на приходите в бюджета.

Дупката в бюджета на Здравната каса е половин милиард. Сумата ще достигне до милиард – милиард и половина. В такъв случай не може да говорим за никаква финансова стабилност и икономически подем“, каза още Павлова. Тя допълни, че актуализирането на бюджета на Здравната каса ще бъде направено така, че управляващите да прикрият нанесените от тях щети. Според депутата на „хартия“ ситуацията в страната изглежда нормална, но реалността е съвсем друга.