Законът за МВР по-важен ли беше от Закона за образованието?

Борисов: Ние не сме виновни, че те са слаби

Законът за МВР по-важен ли беше от Закона за образованието? Или Законът за Сметната палата? Това попита представителите на синдикатите и работодателите лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на съвместната им среща в Народното събрание в отговор на твърденията, че партиите трябва да приемат важни закони.
„Защо не мина Законът за образованието”, попита още Борисов. „Аз излязох и на трибуната в парламента и казах: „Ние оттегляме всички точки, които създават проблем. Нека ги оттеглят и другите и да вървим към плавен преход”, заяви Борисов. Той допълни, че управляващото мнозинство е избрало тези закони. Борисов подчерта, че ГЕРБ не е нажежила обстановката. „Ние не сме виновни, че те са слаби”, посочи той.

На реплика от страна на председателя на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев, че той е виновен заради изказванията си, че страната ще фалира, Борисов отговори: „Ама тя е”. Борисов припомни, че когато Сергей Станишев е говорил публично, че ГЕРБ е изял държавния резерв, това не е било вярно.