Баба се явява на изпит за книжка 955 пъти

Най-накрая я взе!

Упорита южнокорейка, наближаваща 70-те, успя най-накрая мине успешно шофьорския изпит. Ча Са-сун живее сама в малко планинско селце и никога не е правила дори опит да кара кола до 60-ата си годишнина. Тогава обаче решила, че един автомобил може много да улесни живота й в отдалечения район, в който живее, затова решила да се научи да кара кола. Жената минала успешно курса, но когато станало време за листовки, тя се провалила цели 949 пъти.
Причината е, че заради отдалечеността на селото й и крайно малкото коли, които минавали оттам, много от правилата за движение по пътищата и смисъла от тях й били напълно непонятни и доста объркващи. В продължение на няколко години тя така и не успяла да събере нужните точки от 40-те затворени въпроса на изпита. На 950-ия път тя най-накрая изкарала заветните 60 т., но тепърва я очаквало шофиране.
Ча се справила доста по-успешно - преминала изпита на 5-ия път. Когато получаваше книжката си, тя вече беше станала известна в цялата страна и обявена за герой. Ча дори се появи в реклама на местна компания, пише Lifestyle.