Най-шокиращите градове в света

Едва ли сте предполагали, че съществуват

Всеки град има своето очарование и е уникален сам по себе си. Тези 6 града обаче са наистина са невероятни.

Вижте градът с най-много пенсионери, с най-много мъртъвци, с най-много боклук в света:

Най-гъсто населеният град в света Коулун, ограденият град в Хонконг е известен като най-гъсто населеното гето в света, най-голамата панелка в света и други не особено престижни прозвища. Поради съображения за сигурност, градът в вече съборен.

На територия само 6.5 акра са живели между 33 000 и 50 000 души. Създаден е като китайско военно укрепление през 1600-те. През 1898 година преминава в британски ръце. След Втората световна война го заливат бежанци. През 50-те години властите вдигат ръце от него и престъпността процъфтява. През 60-те и 70-те тук е имало бум на строителството, но без никакъв контрол. Всеки е можело да си построи и престроява жилището, като реши. Градът е мръсен и пренаселен. През 1991 година правителството решава да разруши града заради съображения за сигурност. На изселените са изплатени обезщетения и през 1995 година градът е окончателно заличен.

Градът на пенсионерите
The Villages е най-големият старчески дом в света. Тук живеят над 100 000 души на възраст над 55 г. Тук има повече колички за голф, отколкото автомобили, деца не са разрешени. В общността има 34 игрища за голф, 9 кънтри клуба и много заведения. Има черен пазар за виагра, и въпреки възрастта на хората тук, венерическите болести са много разпространени. През 2014 година градчето стана известно след като 68-годишна дама и 49-годишният й приятел бяха арестувани за секс на обществено място. Често може да видите двама 70-годишни мъже с бастуни да се бият за жена...

Градът на боклука
В Кайро няма ефикасна система за складиране на отпадъци. Вместо сметище от 70 години насам се използва градчето Маншият Насер. Тук живеят около 60 000 души, а всеки инч от града е покрит с боклук! Жителите на града събират боклук от Кайро (от врата на врата), след това го извозват с каруците си до домовете си и там го сортират, като отделят това, което може да се рециклира. Животът на хората в града много се промени, след като през 2003 година Кайро нае частни фирми за тази работа и сега те се конкурират с тях.

Подземният град, който е опалова столица на света
Кобър Педи се намира в изолиран район в Австралия, на 846 км от Аделаида. Основан е през 1915 година, след откриването на опал в района. Хора от Европа масово прииждали тук с надежда да забогатеят. Тъй като температурите тук през деня достигат 47 градуса по Целзий, те започнали да живеят под земята, или по-точно в пещери в хълмовете. Някои от подземните жилища са цели палати с площ 450 кв. метра. Има подземна църква, магазини. Тук се намира известният Desert Cave Hotel, който е единственият подземен 4-звезден хотел в света. Мястото е любимо място за снимане на филми.

Синият град в Мароко Чефчауен е един от най-красивите градове в Мароко. Намира се в полите на планина Риф. По-голямата част от града е боядисана в синьо. Боядисването е направено от еврейски бежанци, които са живели тук през 30-те години. Градът е популярна туристическа атракция. Около 200 хотела в района имат за таргет група европейските туристи. Има още една причина за популярността на града – той е центъра на производство на хашиш за Мароко.

Градът, където мъртвите са повече от живите Колма, Калифорния, се превърна в некрополис, след като през 1900 година властите в Сан Франциско вземат решение, забраняващо строежа на нови гробища. Тъй като погребенията вече са забранени, гробищата биват занемарени и стават заплаха за здравето. През 1912 година се приема закон за изместване на гробищата. Град Колма, Калфиорния, става мястото, където се преместват телата. Малкият град Колма днес има цели 17 гробища. Той има население от 1800 души, а мъртъвците, които почиват в района му са 1.5 милиона. Това е причина за доста мрачните прякори на града като „Града на тишината“, „Града на душите“ и др.

 

Галерията можете да разгледате тук.