Започват Филмовите нощи във Филипополис

Мисия Пловдив

07-07-2014, 15:34

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Едно от най-обичаите и значими културни събития в Пловдив, ще се проведе за 16-и пореден път. Филмови нощи във Филипополис ще предложи на почитателите на филмите под открито небе 48 прожекции с начало 21:10 и 23:30 часа от 10-и юли до 3-и август в лятно кино „Орфей“.

В рамките на 24 дни можете да гледате премиери, любими фестивални хитове, световните киношедьоври, балкански комедии и най-обичаните заглавия на българското кино от последната година, пише mediacafe.bg.

Пловдивчани и гостите на града ги очаква приятна селекция от премиери като „24 вкуса от Неапол“, който ще ви запознае с различните лица на малкия италианския град, по чиито живописни улички ще ви разведат местните жители. В “Джапанар” 23-годишният Том сбъдва мечтата си, като изминава 12 000 мили с колелото си без карти и пътеводители.

Не е за пропускане адаптацията на прочутия роман на Мохамед Недали и най-гледан филм в Мароко за последните 5 години “Любов в медината” - разказ за тайните страсти на бунтаря Тами. В “Любов и подозрение” пък с Робърт Патинсън, Джеймс Франко и Робърт Дауни-младши ще изживеете пет истории, които разкриват пълната палитра на любовта.

“Хиляда пъти лека нощ” е друго премиерно заглавие, където в главната роля на един от най-добрите военни фотографи в света е невероятната Жулиет Бинош.

Рубриката „Фестивални хитове“ ще ви срещне с от най-интересните и харесвани заглавия от последната година. тазгодишният носител на „Оскар“ за чуждестранен филм „Великата красота“ ще се завърти на екрана на лятно кино „Орфей“. 

„Ив Сен Лоран“ е трогателен и вълнуващ поглед към ранния живот и творчество на гениалния дизайнер, а “Кутия за храна” ще ви направи свидетели на една любов в Мумбай, възникнала и живяна само чрез бележките в кутиите за храна.

Отново ще имате възможност да гледате скандалния филм Ларс фон Триер “Нимфоманка”.

В “Последен квартет” може да видите големия Филип Сиймур Хофман в една от последните му роли.  Райън Гослинг определено ще нагорещи още повече топлите летни нощи с филма “Само БогГ прощава”, а “С трабант из Африка” ще пропътувате 20 000 км в най-евтината кола на света през най-бедния континент. Това се казва пътешествие!

Касата в лятно кино Орфей ще работи всяка вечер от 19:30 до 23:30 часа.

Цените на билетите са 5 лв. за прожекциите от 21:10 часа, 4 лв. за прожекциите от 23:30 часа и 3 лв. за филмите от рубриките Уди Алън и Балкански комедии.