Пинк Флойд издават нов албум

Заглавието на албума е "The Endless River" и ще излезе на пазара през октомври

Легендарната британска рок група "Пинк Флойд" /Pink Floyd/ ще издаде нов албум. Той ще е първият на състава от 20 години насам, съобщи сайтът "Диджитал спай" /Digital Spy/, цитиран от БТА.


Заглавието на албума е "The Endless River". Феновете на "Пинк Флойд" ще могат да си го купят от октомври тази година. В Туитър съпругата на фронтмена на състава Дейвид Гилмор Поли Самсън разказва, че песните за новия албум са били подготвени още през 1994 година, по време на работата над диска "The Division Bell", който тази година отбелязва 20-ата годишнина от издаването си. Музиката за "The Endless River" е написана от Гилмор, Ник Мейсън и Ричард Райт. Вокалните партии са записани през последната година.


Представител на "Пинк Флойд" е потвърдил за в. "Сън", че тази година групата ще издаде албум, но все още няма планове за турне. На 20 май групата обяви, че ще преиздаде "The Division Bell", припомня ИТАР-ТАСС.


След последния албум на"Пинк Флойд", съставът има само една изява - през 2005 г. на благотворителния концерт "Live8". През 2011 г. Мейсън и Гилмор се присъединяват към Уотърс на сцената на лондонската арена O2, по време на концертното изпълнение на легендарната рок опера "Стената" /"The Wall"/. Оттогава групата няма официални изяви и не е записала нито един диск.