Борбата за нов лидер на БСП започна

И Манолова е готова за лидерската битка, разкайвайки се заради коалицията с ДПС


Първите номинации за нов председател на БСП започнаха на „Позитано“ 20 в неделя.

Икономическият министър е фаворит на социалистите от София-област за лидер на БСП. И вече получи първата си номинация за нов лидер на БСП от структурата в Годеч. Пак от тамошната организация бе направена и първата номинация на Драгомир Стойнев за депутат през 2009 г., припомниха от „Позитано“ 20. В Хасковска област червените също дадоха индикации, че ще номинират Стойнев.

Структурите в региона от неделя се поздравяват, че имат свой заместник-председател в БСП. Към момента само Стойнев и заместник-председателят на парламента Мая Манолова декларираха, че са готови за лидерска битка. Очаквано, първо социалистите от Кюстендил коментираха, че ще излъчат номинация на Манолова. До дни в града се очаква заседание на червената структура. Кандидатът за лидерския пост Мая Манолова се покая заради коалицията с ДПС и заяви настървено: Никога повече няма да правим коалиционни или други договорености без публичност. Никога няма да имаме подобни партньорства! Никога повече! Тази грешка няма да я повторим! - категорична бе Манолова.

Все още шефът на парламента Михаил Миков и Корнелия Нинова не са обявили официално, че ще приемат номинации за лидерска битка. Нинова е фаворит на Благоевград, но изненадващо вчера е коментирала, че може и да не участва в конгресните избори.

Точно 2 седмици имат структурите в цялата страна, за да направят номинации за председател на БСП. Повечето червени организации ще са готови със събранията си до 20 юли, а конгресът е на 27 юли.