Започнаха задръстванията към курортите по Южното Черноморие

Новините

06-07-2014, 10:00

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Целият транзитен трафик от АМ „Тракия" към морето сега се изсипва в Бургас

Нови тапи се образуваха към курортите по Южното Черноморие и кошмарните задръствания започнаха. Целият транзитен трафик от автомагистрала „Тракия" към курортите на юг сега се изсипва в Бургас. Спасението за шофьорите през юли и август е да карат рано сутрин, съветват от КАТ.

По обед задръстванията стават километрични. Отсечката от Поморие до Ахелой традиционно къса нервите. Бавно се кара и в трите нови кръстовища между града и летището. Кръстовищата са временни. От Пътната агенция обясниха, че до края на годината ще започне строителството на двата обхода на Поморие и Ахелой. С тях ще бъде завършен четирилентовият скоростен път от Сарафово до Слънчев бряг. По план по-малко задръствания ще има през август, когато трябва да е готов пътен възел „Българово”. Очакванията са той да разтовари автомобилния трафик, като пренасочи част от колите на север - към Слънчев бряг и Варна, или към курортите на юг, съобщи BTV.

„Предлагаме на Пътна агенция да вземе да стопанисва този път, по който в момента се движат тези камиони. Туристите няма да влизат в Бургас”, обясни кметът на град Българово Йордан Йорданов. Така пресичането на аутобана с четвъртокласния общински път ще е факт седем години след пускане в експлоатация на отсечката от магистралата.