Гришо: Мога да атакувам №1

Българинът се трогна от огромната подкрепа, която получи от фенове от цял свят

Григор Димитров заяви, че може да атакува върха в световната ранглиста. Хасковлията каза това след загубения полуфинал на "Уимбълдън" в петък. Първата ни ракета игра силно, но отстъпи срещу водача в схемата Новак Джокович. Юношеският шампион от 2008 г. е доволен от представянето си в турнира, но и малко ядосан.

"Разбира се, че съм разочарован от мача. Излязох на корта, за да спечеля. Имах трудно начало, но в един момент успях да подобря действията си и играх много добър тенис. Не се знае какво щеше да се случи, ако бях спечелил четвъртия сет. Имах своите възможности, но той победи", каза Гришо.

От понеделник Димитров влиза в челната деветка на световната ранглиста. Българинът оцени класирането си за първи път на полуфинал в турнир от Големия шлем като положително. Той обаче заяви, че няма нужда да се прекалява с анализа на постигнатото.

"Мисля, че се движа добре, тренирам добре, работя успешно на и извън корта. Съсредоточен съм във всеки мач, независимо в какъв турнир е", сподели Григор. Той обясни, че израства и учи в подобни срещи с водещите тенисисти. "Разбира се, трябва да играя много по-добре в тези мачове."

Димитров коментира и многобройните си подхлъзвания в срещата с Джокович. Според него е нормално в последните двубои от турнира тревната настилка да не е в добро състояние и добави, че двамата тенисисти са поставени при еднакви условия.

Григор Димитров продължи да пише историята на родния тенис, след като стана първият полуфиналист в турнир от Големия шлем при мъжете. Българинът се трогна от огромната подкрепа, която получи от фенове от цял свят.

"Благодаря за страхотния месец. Подкрепата, която получих, беше невероятна. Вчера (б.р. петък) беше труден ден за мен, но нямам търпение да се върна тук следващата година", написа Гришо ден след мача с Новак Джокович в профила си в социалната мрежа "Туитър".