Черноморец победи новак във В група

Следващата проверка на акулите е на 9-и юли със Созопол

Обновеният отбор на Черноморец (Бургас) стартира с победа 2:1 над новия член на В група Поморие в първата си лятна контрола. 
Както е известно, отборът е тотално обновен и в момента се изгражда отново от треньорите Тодор Киселичков и Николай Кръстев. "Акулите" поведоха с 2:0 с голове на каращите проби Андрей Казалиев и Александър Атанасов, а малко преди края на първата част поморийци върнаха един гол, възползвайки се от подхлъзване на вратаря на Черноморец Димитър Николов. 
Първото попадение беше истинско футболно разиграване на висока скорост и направено като комбинация. Левият защитник Казалиев, който идва от испанската четвърта дивизия, подхвана атака и подаде на Ивайло Петров. Халфът комбинира с централния нападател Ахмед Ахмедов, който извади топката към нахлуващия Казалиев, а бранителят с десния крак я прати в мрежата. Вторият гол реализира Атанасов, който довкара отбита от вратаря топка. Заслугата беше на Михаел Орачев, който опита далечен удар и затрудни максимално поморийския вратар. След края на мача стана ясно, че Черноморец се отказва от Александър Атанасов. Следващата проверка на акулите е на 9-и юли със Созопол. 
"Като за първи мач сме доволни от представянето на отбора, имаше добри неща. Но определено по-нататък ще търсим друго ниво в играта си, коментираха от клуба