Домашна помощничка осъди шефа си за секстормоз

Животът

05-07-2014, 09:32

Снимка:

Тelekabeltv.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Домакинът си харесал повече новодошлата и й намекнал, че имал за нея други планове

Домашна помощничка ще получи обезщетение от 2000 лв. от бившия си шеф заради сексуален тормоз. Решението е на Пазарджишкия районен съд, който се произнесе по исковата молба по Закона за дискриминация на потърпевшата, пише Монитор. Жената намерила работата по обява в трудовата борса Jobs.bg и била много щастлива, че ще има препитание и ще се грижи за готвенето в семейството на местен бизнесмен срещу скромната сума от 300 лв. Пазарджиклийката била одобрена измежду 6-те претендентки за мястото и

започнала да изпълнява задълженията си в домакинството

на предприемача. Когато отишла за първи път в дома на работодателя си там тя заварила още една нейна посестрима, която обгрижвала фамилията.

Домакинът обаче си харесал повече новодошлата и дори й намекнал, че имал за нея други планове. Дори я поканил на кафе, за да се опознаят по-добре и оттам тръгнали патилата на домашната помощничка. Бизнесменът започнал да й прави намеци за по-интимни отношения в спалнята, след като приключила домакинските си задължения. Понякога я хващал за ръце, опитвал се да я целува въпреки волята й и т.н. Когато жената отказала на ласките му, той започвал да се държи грубо и лошо с нея, а като капак на наглостта му било, че й платил само 10 лв. за първата седмица.

Подложената на сексуален тормоз се оплакала на близките си от държането на шефа си и те я посъветвали да го съди, което и станало. Въпреки че в залата

наглият Ромео отрече да е имал подобно поведение

спрямо подчинената си, споделеното пред нейна приятелка натежа на везните на Темида и бизнесменът бе осъден да плати 2000 лв. обезщетение за тормоза, както и разноските по делото. Магистратите приеха, че жената наистина е била разстроена от нахалника, не искала да излиза по кафенета с приятели и се чувствала много потисната от неадекватното и неочаквано държане на работодателя си.