Тежка катастрофа между маршрутка и мерцедес в столицата

Две жени са пострадали, а причината за катастрофата е отнето предимство

Две млади жени пострадаха, след като маршрутка №29 се вряза мерцедес на кръстовището на бул. „Тотлебен" и ул. „Партений Нишавски" в столицата. Инцидентът стана малко след 19 часа.

Маршрутката и немското возило, шофирано от жена, не успяха „да се споразумеят" за предимството при преминаването на рисковото кръстовище, което доведе до страничен сблъсък. По първоначални данни едното младо момиче, пострадало при сблъсъка е пътувало в транспортния бус, другата е била зад волана на мерцедеса.

Медиците от „Спешна помощ", отзовали се незабавно на местопроишествието, отказаха подробности за състоянието на пострадалите, но успокоиха, че не става дума за много сериозни травми. По непотвърдена информация при едната пострадала има съмнения за фрактура на крайник. Двете бяха откарани в института „Пирогов".

На място за изясняване на причините за катастрофата работи екип на столичната Пътна полиция. По всяка вероятност в основата отново е отнемане на предимство от страна на единия участник в движението.

Напомняме, преди седмица само на метри от това кръстовище - на ъгъла на булевардите „Опълченска" и „Стамболийски" лек автомобил „Хюндай" блъсна линейка с включена светлинна и звукова сигнализация, при което пострада пациентката превозвана в санитарната кола и целия медицински екип - лекар, сестра и шофьор.