Гришо измъчи Джокера пред погледа на Маша

Спорт

04-07-2014, 18:24

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Най-добрият ни тенисист загуби полуфинала на Уимбълдън след невероятна драма

Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, приключи с великолепното си участие на турнира от Големия шлем – Уимбълдън.

Гришо загуби полуфинала срещу поставения под номер 1 в основната схема Новак Джокович от Сърбия с 4:6, 6:3, 6:7(2), 6:7(7).

В ложите на централния корт на „Ол Инглънд Клъб” бяха родителите на Григор - Мария и Димитър, мениджърът му Георги Стоименов и гаджето му Мария Шарапова.

Джокович по-бързо се нагоди към силния вятър в началото. Той успя да направи единственият пробив в сета за 3:2 и до края печелеше сервис геймовете си. Водачът в схемата поведе с пробив и във втората част и го затвърди за 3:1.

От този момент Димитров се превърна във властелина на корта, спечели следващите пет гейма, а с това изравни сетовете. В последния Григор поведе с 40:0 и реализира втория сетбол.

В седмия гейм на третата част юношеският шампион от Wimbledon през 2008 г. стигна до точка за пробив, но Джокович успя да се измъкне през иглени уши.

Стигна се до тайбрек. В него сърбинът беше по-концентриран. Размяната на половините дойде при 4:2 точки за него. Стигна се до 6:2 и Новак реализира още първия си сетбол и след 2 часа игра поведе с 2-1 сета.

Димитров изигра кошмарен сервис гейм, в който допусна три двойни грешки и това позволи на съперника му да пробие за 2:1 гейма. Григор не се стъписа и веднага върна пробива.

В следващия гейм Джокович поведе с 40:15, но с великолепни начални удари носителят на три титли през този сезон успя да вземе подаването си и да поведе с 3:2.

В шестия гейм българинът имаше на три пъти точки за пробив, но в крайна сметка сърбинът взе подаването си. При 5:4 Димитров стигна до сетбол, но Ноле се измъкна със сервис в тялото.

Така отново се стигна се до тайбрек. В него Гришо имаше цели три сетбола при 6:3 точки. За съжаление Джокович успя да ги отрази и след това стигна до мачпойнт.

Димитров го отрази със смела игра, но при втория мачбол, сърбинът успя да затвори срещата и да се класира за втора поредна година на финала след 3 часа игра.

Григор заслужи 720 точки, което ще го изкачи до рекордното за него и българския тенис девето място в световната ранглиста в понеделник.