Скандално! Спешни конкурси за назначаване на хора на БСП в МВнР

Червените на финала - с нагли, кадрови назначения

В 12 без 5, в последния момент се правят спешни конкурси за назначаване в дипломатическата служба и в повишаване в дипломатически ранг на редица служители в Министерство на външните работи, които са близки до управляващите. Това каза на брифинг в парламента народният представител от ПГ на ГЕРБ Пламен Манушев.

Манушев подчерта, че става дума за над 100 души. Той даде за пример обявения конкурс за място в дирекция „Политики и институции на ЕС”. „Сигурно не е лошо, че е обявен конкурсът, но лошото е, че се знае, че той ще бъде спечелен от парламентарния секретар на министъра на външните работи и бивш международен секретар на БСП Невена Алексиева. Друг пример е главният секретар на Министерство на външните работи Веселин Вълчев – бивш шеф на кабинета на Ивайло Калфин, когато е бил министър на външните работи, е вкаран в конкурс в системата и е направен дипломат, като е използвана вратичката в закона. Той е външен за системата човек”, обясни Пламен Манушев.

„Друг пример е братът на постоянния секретар и говорител на Министерство на външните работи Кашканов, който е повишен в дипломатически ранг спешно, за да бъде издигнат и да заеме по-висока позиция преди оставката на това правителство”, заяви депутатът.