Кой ще победи в надпреварата по ядене на хотдог?

Участници в годишната надпревара по ядене на хотдог в Кони Айлънд, Ню Йорк, която по традиция се организира в деня на националния празник на САЩ, се готвят за подобряването на
рекорди, предаде Асошиейтед прес.

 

Четиримата основни претенденти доказаха, че за своеобразното състезание размерът не е от значение. Те бяха претеглени в кметството на Ню Йорк в присъствието на градоначалника Бил де Блазио.


Теглото на 7-кратния шампион при мъжете Джоуи Честнът, наричан "Челюстите", е 93 килограма. Той се надява да подобри рекорда си от миналата година, когато изяде 69 хотдога, като този път погълне 70 хотдога за 10 минути. Честнът планира отново да задържи зад себе си миналогодишния си подгласник, 59-килограмовия Мат Стоуни. Двукратната шампионка при жените Соня Томас, известна с прякора "Черната вдовица", ще се опита да изяде над 45 хотдога, за да защити титлата си. Миналата година тя успя да погълне почти 37 хотдога, пише БТА.

 

Тринадесет жени и 17 мъже ще участват в тазгодишната надпревара. Те ще демонстрират уменията си пред около 30 000 души на живо и пред близо едномилионна телевизионна публика.