Наемат треньори по щастие и секс срещу хилядарка

Животът

04-07-2014, 08:51

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Предлагат онлайн курсове и консултации

За около 1000 лева може да си наемете персонален треньор по щастие, секс или печелене на пари. Услугата набира популярност у нас чрез обяви в интернет, пише "Телеграф". Освен обучение на живо се предлагат и онлайн консултации, като тарифите варират спрямо продължителността на курсовете. Наемането на такива треньори прилича на т. нар. коучинг, който е особено популярен във Великобритания и САЩ.
Българин, обявил се за коуч, предлага 12 онлайн консултации за преодоляване на стреса и постигане на хармония и благополучие срещу 1200 лева. Обучението е за период от един до три месеца. Всяка консултация трае час. През това време обучаванията трябва да намери причината за неуспехите си.
Оказва се обаче, че в момента най-търсени са секстреньорите, които помагат на двойките да изгладят проблемите си в леглото. При тях консултациите започват от 40 лева, като не рядко първите съветите могат да бъдат дадени в безплатен онлайн разговор.
Според световно проучване 43 % от хората смятат, че най-голямата заплаха пред коучинга са псевдоекспертите. По тази причина от родната фондация към Международната коуч федерация съветват всички, които решат да ползват тази услуга, да подбират внимателно обучителите си.
Трябва да проверят какви курсове са изкарали и има ли ги в базата с данни на федерацията по коуч.