САЩ отбелязват националния си празник

На днешния ден през 1776 е приета Декларацията за независимост

Съединените щатите отбелязват националния си празник. На днешния ден през 1776 Континенталният конгрес приема Декларацията за независимост като по този начин 13-те колонии поставят началото на образуване на американската нация.  

56 души полагат подписа си под декларацията през 1776-та. Документът е съставен от Бенджамин Франклин, Джон Адамс, Томас Джеферсън, Роджър Шърман и Робърт Ливингстън. Те поставят основите на държавата, в която тогава са живеели 2.5 милиона. Сега населението на Щатите е около 318.4 милиона.

По традиция американската нация ще отбележи най-скъпия си празник с море от национални знамена, паради, барбекю и фойерверки. На някои места празниците бяха изтеглени по-рано или отменени, заради преминаващия по източното крайбрежие ураган Артър.

В Белия дом за пореден път президентът Барак Обама заедно със своята съпруга ще бъдат домакини на барбекю, на което са поканени ветерани от войната и техните семейства. По време на събитието е предвидена церемония по натурализация за някои от служилите на Америка. Обама предприема тази стъпка като реверанс към имигрантското съсловие, което по негови думи е един от двигателите на американския прогрес.