Ботев мушна 4 на аматьорите от Сан Марино

Жълто-черните вече очакват австрийци в Лига Европа след 4:0 над Либертас

Ботев (Пд) очаквано не срещна никакви проблеми в първия си мач от предварителния кръг на Лига Европа. Жълто-черните разгромиха аматьорския Либертас от Сан Марино с 4:0 и могат спокойно да очакват следващия кръг на турнира.

В него възпитаниците на Любо Пенев ще играят срещу австрийския Санкт Пьолтен.

Двубоят на стадион „Лазур” в Бургас бе изгледан от около 3000 зрители. Точен на два пъти за канарите беше Мариян Огнянов, а другите попадения вкараха Иван Цветков и Луис Педро.

Ботев - Либертас 4:0

Голмайстори: 2:0 Мариян Огнянов (25, 51), 3:0 Иван Цветков (58), 4:0 Луис Педро (72)

Ботев: Адам Стаховяк, Филип Филипов, Веселин Минев, Йордан Христов, Алесандру Куртеан, Георги Сърмов, Томаш Иршак (69- Божидар Васев), Мариян Огнянов (82- Серкан Юсеин), Ромарио Кортзорг (57- Луис Педро), Иван Цветков (кап), Радослав Терзиев.

Либертас: Алдо Симонини (к), Мануел Молинари, Лука Ричи, Пало Рокатели, Кристиан Торели, Андреа Бенвенути, Мирко Факондини, Филипо Антонели, Лука Морели, Марко Рости, Николо Зенаро.

ЕТО НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ МАЧА ПО МИНУТИ:

Както се очакваше, румънците Лукин и Бенга отказаха да играят заради ситуацията в клуба. Извън състава остана и юношата Владимир Айтов. При това положение Ботев е само с 6 резерви, от които двама са вратари – Росен Андонов и Филип Димитров.

Близо 3000 са феновете на трибуните 10-ина минути преди началото на срещата с Либертас.

НАЧАЛО НА ДВУБОЯ

2' След многоходова атака футболистите на Либертас извършиха нарушение на около 25 метра от своята врата. Зад типката застана Цветков, който би директно, топката рикошира в стената и се насочи опасно в далечния ъгъл на вратата на Симонини, но националът на Сан Марино успя да избие в последния момент.

7' Куртеан проби от ляво и пусна технично топката в наказателното поле към Цветков, който би силно, но над вратата.

15' Удар на Ромарио от границата на наказателното поле, топката мина над вратата на Симончини.

25' ГОО-О-О-ОЛ за Ботев! Мариян Огнянов вкарва за 1:0! Ромарио Кортзорг свали с глава топката към Огнянов, който с диагонален удар я прати във вратата на Симончини.

37' До този момент гостите са минали само 3 пъти центъра на терена, без нито една опасност пред вратата на Стаховяк.

43' Пропуск за Ботев! След добре изпълнен фаул от ляво на вратата на Симончини, Терзиев и Цветков на празна врата не успяха да засекат топката и да удвоят преднината на "жълто-черните".

КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ

НАЧАЛО НА ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

51' ГОО-О-О-ОЛ за Ботев! Отново Мариян Огнянов вкарва за 2:0! Ромарио Кортзорг центрира от дясно в наказателното поле на Либертас. Сърмов се размина с топката, която достигна до Огнянов и той необезпокояван я засече с глава в мрежата на вратаря Симончини.

57' Първа смяна в състава на Ботев. Играта напусна Ромарио Кортзорг, а на негово място влезе Луис Педро.

58' ГОО-О-О-ОЛ за Ботев - 3:0! Този път точен е капитанът Иван Цветков! Той бе изведен с перфектен пас от Луис Педро и от точката на дузпата разстреля противниковия вратар.

61' Александру Куртеан получи пас в лявата част на терена и опита силен прехвърлящ удар, но топката само близа напречната греда на вратата на Симончини.

65' Изсипана топка в полето на гостите, Куртеан опита да я поеме, но бе ударен неволно в лицето. Последва удар на Луис Педро, а вратарят на гостите от Сан Марино изби.

69' Втора смяна за Ботев. Играта напуска Томаш Иршак, а на негово място влиза Божидар Васев. Това е дебют за младока в европейските турнири.

72' ГОО-О-О-ОЛ за Ботев! Резервата Луис Педро е точен за 4:0! Именно току-що влезлият Васев изведе отлично Педро, който остана сам срещу вратаря и хладнокръвно прати топката в мрежата.

79' Пропуск на Божидар Васев от много добро положение пред почти празната врата на Либертас. Иван Цветков навлезе от дясно и успокои топката, след което я пусна към юношата на жълто-черните, който обаче я прати над вратата.

82' Последна смяна в състава на Ботев. Излиза героят Мариян Огнянов, а на негово място в игра се появява юношата Серкан Юсеин.

КРАЙ НА МАЧА! БОТЕВ РАЗГРОМИ ЛИБЕРТАС С 4:0!