Стара Загора утре: 4 юли

Времето: През нощта на места в Източна България все още ще превалява дъжд. От запад облачността ще намалява. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Утре вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е слаб, в източните райони – умерен. Над западната половина на страната ще преобладава слънчево време. Над източната ще има временни увеличения на облачността и на отделни места там ще превали. Максимални температури между 24° и 29°.

Предстоящи прояви:

От 17 часа в зала №2 на Община Стара Загора ще се проведе заключителна пресконференция на проект „Античното наследство на Тракия" . На пресконференцията ще бъде представено изпълнението на основните дейности по проекта, свързани с изработване и разпространение на информационни, маркетингови и рекламни материали – рекламен филм, рекламни тв и радио клипове, карти, брошури и др. , провеждане на различни по вид рекламни кампании – тв, радио и билборд рекламна кампания, рекламни кампании в интернет, участия в туристически изложения в страната – София, Велико Търново, Бургас, Русе и чужбина – Италия, Румъния, Гърция.

 

Oт 10 ч. в зала № 6 на Община Казанлък ще се проведе заключителна пресконференция по проект ,,Добро образование сега - добри възможности в бъдеще“, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007 – 2013 г.  Общата цел на проекта беше да се подобрят условията за интеграция на децата и учениците от етнически малцинствени групи от община Казанлък, чрез мотивирано включване още от най-ранна възраст в образователния процес, като това ще доведе до тяхната по-успешна социална и трудова реализация в бъдеще.

 

От 16:00 часа във фоайето на Езикова школа при Народно читалище „Родина – 1860” три отбора от нейни възпитаници, изучаващи английски език, а също и чуждестранни доброволци в Център за европейски инициативи от Швеция, Словения и Латвия ще премерят знанията си за САЩ във викторина, организирана от Библиотека „Родина”, Езикова школа „Родина” и Център за европейски инициативи – Стара Загора. Събитието се организира по повод 4 юли, Денят на незавизимостта на САЩ.

 

От 18.00 ч.във фоайето на Община Стара Загора ще бъде фициално открито Първо национално биенале „Мозайката днес" - Стара Загора 2014. Участници: Крум Шаранков – България, Стела Василева – България, Антоанета Стоименова – България, Ивайло Иванов – България, Емил Делийски – България, Милка Ботушева – България, Васка Атанасова – България, Николина Георгиева – България, Мария Жейнова – България, Петя Мод – България, Тони Матева – България, Бранислав Тозик - Сърбия.


Програма за Лятна работа с деца на Детски отдел, библиотека „Родина", ул. „Българско опълчение" 69

10.00 ч. – 11.00 ч. „Четенето е лесно и забавно" – минути за индивидуален прочит на любими произведения

11.00 ч. – 11.30 ч. „Звезден миг" – седмичен конкурс за изразително четене, драматизации, пеене, танци и др. изяви на децата

11.30 ч. – 12.30 ч. „Детски звън" – изработване на седмичния вестник на Детския отдел