5 причини Колумбия да отстрани Бразилия

Огромното напрежение и Хамес Родригес може да спрат "Селесао" по пътя към титлата

Утре Бразилия и Колумбия излизат в 1/4-финален сблъсък от Световното първенство. На пръв поглед домакините са абсолютни фаворити за победата пред своя публика, но с показаното до момента не убедиха никой, че заслужават да стигнат до мача за титлата. От друга страна Колумбия демонстрира фантастичен футбол от началото на Мондиала. Тимът има 4 победи от 4 мача и внушителната голова разлика от 11:2. Ето и 5 основателни причини колумбийците да запишат 5-и пореден успех.

 

1. Хамес Родригес

 

Много играчи впечатлиха на Световното първенство до момента. Очаквано сред тях са звездите Неймар, Меси и Томас Мюлер. Най-много от всички изпъква обаче Хамес Родригес. Той има 5 попадения и 2 асистенции, а представянето му срещу Уругвай беше просто фантастично. Ако продължи в същия дух, то бразилската защита ще има адски много проблеми.

 

2. Проблемите на Неймар

 

Нападателят, както споменахме по-горе, също впечатлява в играта си и можем да кажем, че носи Бразилия на гърба си до 1/4-финалите. Той вкара и решителната дузпа за „Селесао“ срещу Чили. След някои остри влизания на чилийски футболисти обаче Неймар на няколко пъти беше съборен мощно на тревата и се очаква да не бъде в най-добрата си форма срещу Колумбия. Тук своята дума ще си каже и умората, натрупана от много мачове, комбинирана с продължения и дузпи от мача с Чили.

 

 

ОСТАНАЛИТЕ ПРИЧИНИ ВИЖТЕ ТУК